Referenties: Basis cursus antiek restaureren

Hieronder vind u referenties van cursisten die bij Atelier 1312 een cursus hebben gevolgd:

Sylvia

Ik heb net mijn eerste cursus bij Jessica afgerond, een ontzettend leerzame tijd waarin op een prettige manier instructie en feedback werd gegeven. Hierdoor heb ik in korte tijd heel veel geleerd en het vertrouwen gekregen werkzaamheden aan te pakken waar ik me voorheen niet aan durfde te wagen. Dit alles in een gezellige, ontspannen sfeer in een kleine groep waardoor alle cursisten voldoende begeleiding kregen. Een aanrader voor iedereen die ook zelf aan de slag wil.

Gr. Sylvia uit Zoetermeer
(cursus gevolgd in januari, februari en maart 2018)

Voor de veiligheid worden de oefen stukken waar de houtverbindingen uit gemaakt worden vastgeklemd.

Het maken van houtverbindingen.

Beschrijving van de foto: De houtverbindingen worden gezaagd en gestoken in vurenhout en eikenhout zodat verschil van werken in zachter en harder hout geoefend wordt.

 

 

 

 

 

“Je mag veel zelf doen bij Jessica als beginnend houtbewerker, al merk je dat haar handen soms beginnen te jeuken om het over te nemen. Enkele malen was dat ook nodig.
Veel geleerd in het atelier, beitels slijpen, houtverbindingen maken, fouten maken mag en lachen ook!

En toch streng en precies, een vakvrouw die Jessica!”

Groeten uit Breda.
(cursus gevolgd in januari, februari en maart 2018)

De cursisten zijn bezig met houtverbindingen.

Cursisten rondom de werkbank.

Beschrijving van de foto: Tijdens de eerste lessen worden er drie basis houtverbindingen gemaakt. De halfhout verbinding, de open hoek verbinding en de pen gat verbinding. Aandacht gaat uit naar het secuur en veilig leren werken.

 

 

 

 

 

Jolinda

Cursist aan het werk

Cursist aan het werk

Een oud verweerd houten kistje staat weer te stralen dankzij deze restauratiecursus. Op duidelijke wijze heeft Jessica aanwijzingen gegeven om dit “projectje” te laten slagen. Ze is enthousiast, ziet alles maar geeft ook genoeg ruimte voor eigen inbreng. Kortom: een zeer leerzame cursus met mooi eindresultaat.

Jolinda
(cursus gevolgd in oktober, november en december 2013)

 

 

 

 

Tanja

Twee cursisten in het atelier aan het werk

Cursisten aan het werk

Ik heb Jessica leren kennen als een uitermate gemotiveerde docente. Ze was altijd goed voorbereid en gaf feedback op een opbouwende manier, terwijl ze me mij toch de ruimte gaf mijn eigen ervaringen op te doen en zo nodig te experimenteren. Ik heb er veel aan gehad en pas de lessen inmiddels ook bij andere (hout-) klussen toe.
Van harte aanbevolen.

Tanja
(cursus gevolgd in september, oktober, november 2011)