Basis cursus antiek restaureren

Restauratie cursus

Opgeven voor de basis cursus antiek restaureren kan nog steeds. Er starten weer nieuwe groepjes (van twee of drie personen) op vrijdag. Er is voldoende ruimte en ventilatie om veilig te kunnen werken. Informeer vrijblijvend naar data en mogelijkheden. Inschrijven kan via de mail: info@atelier1312.nl, u krijgt altijd een reactie terug. In de directe omgeving is gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Restauratie cursus

Wat: Onder deskundige begeleiding een eigen (klein) meubel of houten object restaureren. Praktijkgericht werken.

Hoe: Al doende leren; door aan de slag te gaan met een meubel kom je vanzelf allerlei “problemen” tegen. Stap voor stap wordt bekeken hoe deze opgelost kunnen worden. Waarom maak/restaureer je iets op een bepaalde manier? Welke werkvolgorde houd je aan? Waar gebruik je een bepaald stuk gereedschap voor en hoe doe je dat?

Aantal: 3 personen. Het is het prettigst om in een kleine groep te werken zodat iedereen voldoende ruimte en aandacht krijgt.

Mee: Een meubelstuk wat zelf te vervoeren is (bijvoorbeeld een kistje, stoel, kruk, of bijzettafeltje) om onder begeleiding aan te werken. Kleding die gemakkelijk zit en niet per se schoon hoeft te blijven. Een aantekeningen blok.

Twee cursisten in het atelier aan het werk

Cursisten aan het werk

Eerst: Een luchtige, duidelijke inleiding over een aantal basis gereedschappen. Waar gebruik je ze voor en wat doet het met je hout? Zelf het e.e.a. uitproberen en dan lekker aan de slag met je meubelstuk.

Duur: 4 uur inclusief pauze.

Tijdstip: Vrijdag van 10.00 tot 14.00.

Wanneer: Aanvang van de cursus is op afspraak.

Kosten: € 340,- voor 5 lessen. De prijs is inclusief BTW van 21% en materiaal voor oefen werk en koffie/thee. Exclusief materiaal kosten voor de restauratie aan het eigen meubel (deze kosten variëren per persoon).

Aanmelden: Wilt u aan de cursus deelnemen dan kunt u contact opnemen door een email te sturen naar info@atelier1312.nl

Er wordt gewerkt aan een rugleuning van een stoel

Restauratie van een stoel

Contact informatie

Wilt u ook een cursus volgen? Neem dan contact op met Atelier 1312:

  • Adres: Junostraat 6a, 2516 BR, Den Haag.
  • Email: info@atelier1312.nl
  • Telefoon: 06-48937987.
  • Inschrijfnummer KvK: 17144961.

Mocht u langs willen komen dan kunt u telefonisch contact opnemen zodat u niet voor een gesloten deur staat. Met enige regelmaat ben ik ook op locatie aan het werk.