Nieuwe lades voor Art Deco dressoir

Tussen 1910 en 1940 was Art Deco een zeer populaire stijl. Het is een stroming in de decoratieve en toegepaste kunst. Ook in architectuur, interieur, beeldende kunst en kledingmode zie je deze stijl terug. Art Deco is decoratief met eenvoudige geometrische patronen, strakke vormgeving en strenge verticale lijnen. Kostbare materialen, zoals exotische houtsoorten, emaille, goud en lak werden veel toegepast. In Nederland is deze stijl vooral te zien in de interieurkunst van de Amsterdamse School. Bekend in ons land zijn de gebouwen en meubelen van Berlage. [bron: Wikipedia en Haags Gemeente Museum]

Van een Art Deco dressoir uit 1900 waren twee kleine lades bij een inbraak gestolen. Om het dressoir weer compleet te maken zijn nieuwe nieuwe lades gemaakt.

2 nieuwe lades in krat staan klaar voor vervoer

Twee lades voor een Art Deco dressoir

Op de foto ziet u de nieuw bijgemaakte lades uit het Art Deco dressoir uit 1900.

De twee kleine lades met de vierkante knoppen zijn nagemaakt van oud grenenhout n.a.v. een originele la. Het fineer is er zorgvuldig bij gezocht zodat de houtnerf doorloopt. De fronten zijn op kleur gebracht met waterbeits en daarna gelakt om de glans hetzelfde te krijgen als de rest van het meubel.

De twee nieuwe lades zijn hetzelfde als de rest van de kast

Twee lades voor een Art Deco dressoir

Resultaat

Op deze foto is het totaalbeeld te zien van het dressoir met de twee nieuwe lades erin.

De verdwenen lades zijn vervangen door nieuwe exemplaren

Het dressoir is weer compleet

Reactie van de klant

Atelier 1312 is een professioneel restauratiebedrijf. Er wordt helder en snel gecommuniceerd en een duidelijke offerte opgesteld. De uitvoering van de opdracht gaat volgens afgesproken termijn en bedrag. Mijn opdracht betrof het maken van 2 laden van een Art Deco kast uit het jaartal 1900. Deze waren eerder met inhoud gestolen. De gemaakte laden passen precies in de kast en er is geen verschil met de oorspronkelijke kast. Het ziet er heel mooi uit. Topwerk!

Delft 2017.