Atelier 1312 bij Open Monumentendag

2019; Demonstratie restauratie Thonetstoel

Het verhaal van de beroemde caféstoel 214 stamt uit 1841 waarin Michael Thonet op verzoek van de Oostenrijkse prins Clemens Metternich een stoel ontwierp. Deze stoel werd al gauw het symbool van de Weense koffiehuiscultuur. In het voormalige Dr. Neherlaboratorium gaf Jessica Melis van ‘Atelier 1312 Antiek Restauratie’ uitleg over het restaureren van zo’n stoel. Zie hieronder voor een video impressie van deze demonstratie.

Logo Open Monumentendag

2017; Het Grote Kinderkunstproject 2017

Leerkrachten en lokale kunstenaars verzorgden creatieve lessen op basisscholen over boeren, burgers en buitenlui, het thema van de Open Monumentendagen 2017. Voor het unieke samenwerkingsproject versierden kinderen (6-12 jaar) op kunstzinnige wijze grote houten platen. Deze kunstborden moesten een boer, burger of buitenpersoon voorstellen. De borden zijn tijdens Open Monumentendag geëxposeerd bij verschillende monumenten in Leidschendam-Voorburg. Bezoekers konden zich door hun hoofd door het houten bord te steken even veranderen in een boer, burger of buitenlui, een foto van zichzelf (laten) nemen en deze delen op sociale media. Voor het project werkte SenW samen met diverse kunstenaars en/of vakleerkrachten uit LeidschendamVoorburg. Jessica Melis van Atelier 1312 zorgde ervoor dat de houten platen inspirerende vormen kregen, waarmee de kunstenaars aan de slag konden.

In de programmakrant (als bijlage bij het Krantje Editie Leidschendam-Voorburg van woensdag 6 september 2017) is een artikel verschenen over de kunstborden vervaardigd door Atelier 1312. (Lees hier het artikel, bron: Het Krantje Editie Leidschendam-Voorburg).

Logo Open Monumentendag 2017

Open Monumentendag 2017

Artikel over kunstborden vervaardigd door Atelier 1312

Artikel kunstborden