Kastenwand voor museum Swaensteyn in Voorburg

Deze kast is gemaakt voor de presentatie en de opslag van boeken en andere artikelen die te koop zijn in het museum Swaensteyn in Voorburg. Ook is een deel van de kast bedoeld als VVV informatiepunt. Daar kan via de iPad achtergrondinformatie worden opgezocht. Het ontwerp (afmeting, kleur, vorm en materiaal) van deze kast is in nauw overleg met de klant tot stand gekomen. De kast is daardoor geheel volgens de wensen van de klant (voor zover technisch mogelijk) uitgevoerd.

Acht rechthoekige blokken

Een aantal rechthoekige blokken

Er zijn in totaal acht blokken gemaakt waarvan er vier de onderbouw vormen. Hierin komt achter gesloten deuren de opslag van o.a. de boeken. De basis van de kast is de plint. Deze wordt over de oude plint in het museum heen gebouwd en ter plekke waterpas gesteld. Helemaal bovenop de kast is een kroonlijst geplaatst.

In de stofvrije ruimte van Atelier1312 staat een deel van de kast klaar om in de grondverf gezet te worden. De eerste laklaag wordt ook daar geschilderd. De tweede laklaag is in het museum aangebracht om beschadiging tijdens het vervoer te voorkomen.

De onderbouw staat klaar

Vier blokken voor de onderbouw

Delen voor de bovenbouw

Delen voor de bovenbouw

Deze delen worden gebruikt om boeken en andere artikelen in te presenteren. Op de achtergrond is de onderbouw te zien. In de achterkant daarvan komen openingen zodat de bestaande stopcontacten bereikbaar blijven. Ter plekke zijn deze openingen erin gemaakt.

Het resultaat

Op deze foto ziet u de kastenwand zoals deze in gebruik is in museum Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg.

Afgebouwde kastenwand in het museum Swaensteyn

De kastenwand in museum Swaensteyn